Vassa eggen  är en lyxig köttrestaurang nära Stureplan som även är kända för att vara ett populärt ställe för after work. Vi slank in lite vid kl åtta veckokväll och som tur var hade de ett bord för två ledigt. Vi fick ett varmt välkomnande av en underbar engelsktalande servitör som hette Mark och kom från Sydafrika. Han guidade oss genom menyn och var väldigt lyhörd på vad vi tyckte om och kom med flera förslag som till sist landade i grillad calamares med en tomat- och fetaost-sallad som tillbehör och tre såser bestående av rouille, gremolata och salsa fresca. Ja valet föll på skaldjur från grillen trots att de är kända för sitt kött, men han talade så gott om calamares så att smaklökarna skuttade vilket gjorde valet ganska enkelt.

En liten planka med tre små kastruller kom på bordet med såserna, sedan en annan planka med nygrillade calamares i olika former samt en grillad citron. En liten skål med salladen kom vid sidan av. Det fina med att rätten kom in på en planka som sattes i mitten av bordet är att man kan dela på maträtterna om man beställer olika, vilket känns väldigt trendigt inom restaurangvärlden just nu. Bläckfisken var perfekt grillad och uppskuren och hade den härliga kolgrillssmaken. Salladen och såserna var syrliga och var ett fräscht komplement till både kolgrillsmaken och bläckfisksmaken.

Priserna är ganska höga men det går inte att klaga på kvaliteten, varken maten eller servicen, Mark var helt underbar under hela vår vistelse och går jag inte dit för deras calamares igen så går jag dit för att få bli serverad av honom igen.

 

Birger Jarlsgatan 29, Östermalm