En av de mysigaste restaurangerna i Stockholm är Trattorian. Man möts av en öppen brasa och det hänger korgar i taket och det känns verkligen som att komma hem till en varm och kärleksfull italiensk familj. Restaurangen är faktiskt så mysig att gästerna inte vill lämna sina bord trots att de ätit färdig så jag tror att jag alltid fått vänta i baren på att bordet ska bli ledigt när jag varit där.

Väl vid vårt bord är servitrisen väldigt vänlig och personlig, vi känner oss nästan som de viktigaste gästerna på hela restaurangen och det är ju en väldigt härlig känsla. De har en gedigen vinlista och vår servitris guidade oss igenom den och föreslog en primitivo från Apulien som vi valde att gå på vilket var ett väldigt bra val.

Vi valde att börja med att dela en pizza som Primi piatti och tog den gamla klassikern carpicciosa med prosciutto, mozarella, kronärtskocka och svamp. Den pizzan var något av det godaste jag ätit, perfekt vedugnsgräddad med god botten och färsk fyllning. Den var väldigt mastig så är man liten i maten kan det vara lite mycket att inleda med en pizza och sedan orka med en rätt till. Secondi piatti valde vi att ta en Risotto ai funghi (ja, det är egentligen en primi piatti) och Salsiccia alla Rossini, handstoppad kalvkorv med anklever, tryffelsky, spenat och potatispurré. Risotton var väldigt krämig och god och de hade lyckats få kvaren liten kärna i riskornet som gav det lite tuggmotstånd. Svampen var gott smörstekt och till allt ett litet parmesanflarn, salt och gott. Det märktes att Salsiccian var hemgjord för godare korv får man leta efter! Den var saftig, smakrik och anklevern passade väldigt bra ihop med tryffelskyn sedan ska vi inte tala om potatispurén som var så len att den smälte i munnen.

Atmosfären är supermysig, personalen är väldigt trevlig även om det kanske tog lite länge att få in notan (vilket kanske är anledningen till att jag alltid fått vänta på mitt bord) och maten är helt outstanding. Klart en av favoritrestaurangerna i Stockholm.

Norr mälarstrand, Kajplats 464, Kungsholmen