Nu kanske den här recensionen blir en aningen missvisande eftersom vi faktiskt inte åt i själva matsalen utan i deras Back bar, det vill säga man går förbi matsalen i en liten gång så kommer man till en bar som är var rätt stor ändå för att vara en liten backficka. Vi hamnade när för att de ordnar ett musikquiz en gång i månaden som vi tyckte lät kul, så vi passade på att boka plats för att äta innan.

De har inte samma meny ute i matsalen som i Back bar men några rätter är desamma och kockarna som tillagar dem är ju samma gäng, så jag tror den här recentionen kan ge ett hum om hur maten ute i matsalen smakar också. Vi dregglade över hela deras meny men kunde inte slita blicken från deras Umamiburgare. Jag kopierar nu beskrivingen av allt från deras meny;

”Svartpepparstekt, grovmalen hamburgare kryddad med torkad svamp. Rostat briochebröd. Tryffel, parmesan- & vitlöksdressing med gräslök & persilja. Karamelliserad lök med shiitake. Smältande lagrad cheddar. Långsamt, ugnsbakad bifftomat kryddad med umami (bonito & tamari).”

Till det valde vi deras dubbelfriterade pommes som var smaksatta med tryffel och parmesan. En av mina vänner bad att få lite mer svamp i stället för briochebröd vilket inte var några som helst problem och hon fick då även in en liten bytta med dressing, vilket vi andra tittade avundsjukt på eftersom vi ville dippa våra pommes. Nu var det rätt mycket i den lilla byttan så det räckte till oss alla tre att dippa i. Vi insåg senare att vi hade vår dressing redan i vår hamburgare, det hade inte hon som fått den med svamp.

Jag kan ärligt säga att det var den absolut godaste hamburgaren jag ätit i hela mitt liv!

Burgaren var lite röd inuti och perfekt smaksatt med kryddor. Det märktes att det var bra råvaror för allt smakade underbart var för sig och fantastiskt i kombination och det kändes som att man hittade en ny smak för varje tugga. Pommesen kunde fått vara lite tunnare skurna för min smak men det är som sagt väldigt subjektvt de var gott smaksatta med parmesan och tryffel men lite torrt ändå, jag tycker att de borde servera en liten majonäsbytta till alla pommes men de specialiserar sig på öl så kanske är det tricket för att få oss att köpa ytterligare ett glas av deras speciella öler som kostar över 100 kr glaset.

Ja, ölen var lite i dyraste laget och det märktes lite på klientelet, det var mycket hipsters, men de var även där för quizet så kanske är det lite mer blandad publik övriga kvällar. Föeutom öl hade de även en specifik drinklista för olika gin och tonics där de experimenterat med olika smaker.

Personalen var outstanding, mycket kunniga och gjorde det lilla extra för att tillgodose våra önskemål och rådde oss om vilken öl man ska ta om man inte har en aning om de olika IPA, dubbel IPA, APA osv. osv. Jag kan varmt rekommendera er att ta med polarna hit nästa gång ni ska ses!

Mälartorget 15, Gamla stan