På populära Rörstrandsgatan i Vasastan ligger iranska restaurangen Tehran Grill som är en väldigt inbjudande och varm restaurang. Jag tror inte den är familjeägd men det är känslan man får och servitören vi fick var lite tafatt,, ungefär som att man satt sonen i familjen på att hjälpa till trots att han inte har någon egentlig erfarenhet av att servera på restaurang, lite charmigt på något vis för han gjorde trots allt sitt bästa.

Det här med att erbjuda gästerna att beställa något att dricka som först verkade vara en total nyhet men det gick att ordna om det var det vi ville. Så vi valde två glas shiraz från deras väldigt moderata vinlista eftersom vi siktat in oss på att äta kött från grillen. När vinet sedan skulle hällas upp så var det en liten procedur för sig, men som sagt, han gjorde sitt bästa.

Det var väldigt mycket lamm på menyn så det verkade vara en specialitet så vi valde att äta Koobideh sabzi som är örtkryddad lammfärs med saffransris och Auberginegryta. Det var mycket gott kryddat lammkött men verkligen genomgrillat så att det blev lite segt och hårt. Men det var en helt ok rätt ändå och yogurten smakade gott till men det är snarare en vardagsrätt än något man går ut och firar något till. Auberginegrytan var även den väldigt gott smaksatt och innehäll även linser, potatis och ris vilket kanske var lite kaka på kaka i min smak.

Trevlig vardagsrestaurang men som sagt inget man bokar för att fira något extra eller tar med sig någon man vill imponera på.

Rörstrandsgatan 15, Vasastan