Som av en händelse så råkar vi besöka T/Bar på Champagnens dag 28 oktober och de hade tagit fram en gedigen avsmakningsmeny med tillhörande champagne dagen till ära. Det inföll sig dock på en onsdag och 6 glas champagne kändes inte som en bra idé om man ska upp tidigt och jobba på torsdagen, men däremot hade de för oss torrbollar även specialutbud av champagne på glas som vi njöt av. Det blev till och med två glas av Charles Heidsieck 1995 som hade ett härligt djup av smaker som kom fram i små bubblor.

Till förrätt valde vi buffelmozzarella som kom med små bitar av stekt surdegsbröd, granskottsolja och cocktailtomater i en väldigt stor och klumpig skål som skar sig helt mot det eleganta champagneglaset, men det smakade i alla fall fräscht och gott. Den andra förrätten vi valde var mald råbiff av kalv med avrugakaviar (rysk kaviar!), kronärtskocka, jordärskockschips och små klickar av parmesansås. Råbiffen hade en härligt röd färg och kombinationen av råbiff och kaviar var som ett surr av sötma och sälta. Sedan lade man till lite jordärtskocka och parmesansmak till det och det tog smakerna till en ytterligare nivå. Det var väldigt gott och vad passar bättre till rysk kaviar än god champagne!

Till huvudrätt åt vi sjötunga med morötter, och en härlig champagnesås samt smörstekt hummer med karljohansvam, rotselleri och svart tryffel. När vi gjorde vår beställning frågade inte servitrisen om vi ville ha några sidorätter, så vi förutsätte att det inte behövdes några, men rätterna var rätt små utan och hummern var rätt kraftig med allt smör så det hade passat bra med någon fräsch grönsak som bröt av den tunga smaken lite. Förutom det var smakerna i hummern väldigt smöriga och härliga och tryffeln gav lite extra sting. Sjötungan hade också en härlig smörsmak men där kom det lite fräscha primörer med på tallriken och champagnesåsen tillförde en ytterligare fräschör med sitt bubbliga sting. Vi drack som sig bör på champagnens dag såklart champagne genom hela middagen och det passade väldigt bra till våra rätter.

Servicen var väldigt bra, de var väldigt uppmärksamma utan att störa och hade svarta hattar på sig som jag tror var dagen till ära, men det kanske är en del av deras kostym. Så förutom att de kunde ha sagt till om tillbehör till varmrätterna så var besöket felfritt. Det är en rätt flott restaurang och de tenderar ibland att få gästerna att känna sig lite obekväma, men servitriserna var så avslappnade att alla känner sig som hemma där.

Strandvägen 7c, Östermalm