Taverna Brillo

Taverna Brillo är inte en restaurang som alla andra. Direkt när man kommer in känns det som att man kommit in bakvägen genom köksingången och miljön är väldigt levande. Både till höger och vänster när man kommit in finns det två mindre lite mer avslappnade delar av restaurangen och går man på brädgången rakt fram kommer man till huvudrestaurangdelen som även den känns lite som att man sitter hemma hos någon då servicens tillhåll är mitt i rummet och inte vid väggen som på de flesta restauranger.

Som det hörs på namnet är maten italiensk och till förrätt bestämde vi oss för att dela en pizza men det var svårt att välja vilken eftersom de har ett lyxigt utbud med både hjärtmusslor och tryffel men vi valde tillslut en pizza med löjrom, creme fraiche, lök dill och sveciaost. Mycket bra val! Den var väldigt fyllig med sveciaosten men löjromen och creme fraichen fyllde gomen med en fräsch fläkt och kombinationen var underbar.

Som korvälskare valde vi deras salsicciakorv med gräddkokta grönsaker. Det är något speciellt med hemgjord korv med riktigt bra råvaror i. Den var smakrik, saftig och syrlig och den lena smaken av gräddkokta grönsaker passade bra till. Till det drack vi ett härligt rött vin som vi inte hört talas om innan, Emilio Moro, men som servitören sålde in väldigt bra och det kommer hamna på inköpslistan framöver eller så får man slinka in på ett glas på Brillo.

Personalen är superhärliga och vi fick en fantastisk servitör som var väldigt kunnig på maten och kunde enkelt förföra oss genom varje rätt, och fick oss även att beställa in glass till efterrätt trots att vi var väldigt mätta. Italiensk glass är ju något utöver det vanliga och vi satt nästan helt tysta och åt vår krämiga italienska glass till sista slicket.

Sturegatan 6, Stureplan

Editor's Rating

8.0
Personalen är outstanding och miljön är spännande och annorlunda. Maten är lagom utmanande och god men saknar lite själ - ett perfekt lite stökigt ställe att träffa vänner på!
0 User ratings
8.0
Previous post

Café Sirap

Next post

Lilla Ego

3 Comments

 1. Camilla
  29 oktober, 2015 at 15:43 — Svara

  Vill du ha kändisspotting is this the place! Man stöter alltid på någon kändis på Brillo!

 2. Henrik
  14 oktober, 2015 at 18:29 — Svara

  Delade löjromspizzan till förrätt, helt fantastisk! Sen åt jag deras salsiccia och wow vad gott det var! Men boka bord för det är sjukt poppis bland alla trendiga stureplanare.

 3. Tina
  13 augusti, 2015 at 22:29 — Svara

  Fråga efter Fredrik, en härligare och proffsigare servitör får man leta efter! Han bjöd på många skratt och hans service var spotless! Karl Johan- pizzan var supergod så den rekommenderar jag!!

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *