Svartengrens

Jag hade aldrig hört talas om Svartengrens tidigare trots att jag passerat restaurangen nästan dagligen på väg till och från jobbet. Väl inne är det första jag tänker på att den är väldigt klassisk fast ändå inte med trevliga tända ljus och vita dukar fast olika fasoner på alla stolar. Det är här man märker att det inte är en restaurang som alla andra. Redan vid fördrinken blev vi överraskade över deras udda kombinationer och min väninna som älskar getost tog en rödbetsdrink med getost som hon tyckte var spännande och slurpade i sig rätt snabbt.

Svartengrens är först och främst en köttrestaurang men till förrätt provade vi lite hummer, blåmusslor, purjo kavring och pilgrimsmussla som var en rätt mustig rätt och väldigt bra start på vad som komma skulle; ett fat med kött och tillbehör som vi mumsade i oss till huvudrätt. Faten bestod av hängmörad entrecote, ungtuppbröst, korvar, bacon och mellangärde som vi bad extra snällt om att få med men som vanligtvis inte ingår. Allt kött är från ekologiska gårdar i närheten av Stockholm. Tillbehören var sallader, pommes, kål och några olika såser såsom bearnaise och rödvinssås.

Det var väldigt mycket mat och det märktes att det var bra kött som var tillagade på ett bra sätt. Det var dock något som gjorde att det var en bra restaurang men rätt typisk för Stockholm att snöa in på ett tema. Något med stället gör att det var roligt med drinkarna och köttet var bra, men trots allt kött. Gillar man bra kött är det värt ett besök men vi vill nog ha något lite utöver det vanliga när det kommer till maten.

Tulegatan 24, Norrmalm