Vi besökte Supper efter rekommendationer från lite vänner att det var den perfekta restaurangen för ett större vänskaps gäng som vill umgås mycket runt bordet. Supper har hämtat inspiration från Sydamerika och när man går ner i det här bilgaraget som det faktiskt var ursprungligen så är gången byggd och utsmyckad som en gränd med hus på sidorna och en matta med kullerstenar. Mitt i lokalen står en bar och runt om finns bord för olika storlekar av sällskap och stolar är utplacerade lite här och var och gör lokalen varm och hemtrevlig.

Vi var ett sällskap på 6 personer och servitören var väldigt hjälpsam i att förklara hur vi kunde beställa, hur många tacos och hur många varmrätter. Vi var alla sugna på tacos och valde att bara beställa in det och dela på, även där var servitören väldigt duktig på att tipsa om hur mycket som behövdes för att bli mätta. Innan det hela beställde vi in sötpotatisstrips och chips för att stilla vår hunger innan maten skulle komma. Maten kom dock väldigt snabbt och det var kanske tur för vi höll på äta oss mätta på de smaskiga sötpotatisstripsen som var fritterade så att de var alldeles krispiga och goda.

Vi tog in tacos av samtliga sorter förutom den vegetariska då den innehöll chevré, vilket ingen av oss var så speciellt förtjusta i. Men de tacos som kom in var bl.a
– Choklad och chilikryddat långkok på högrev,
– Cheviche de caribe
– Flankstek, svart aioli, jordnöt, ananas maräng
– Skivad tonfisk, sotad purjolök, rökt soya majo, syrad gurka
– Taco med rödräka
– Chorizo med bröd
– Taco med sidfläsk

Det var väldigt mycket mat och alltid var väldigt gott. Rödräkan var en favorit sedan innan hos vissa så vi tog in extra många av dem. Marängen som toppade flanksteken blev vi ombedda att krossa och blanda ihop med övriga ingredienser och det var superfräscht, jag har nog aldrig ätit så gott rått kött tidigare. Cheviche var kanske lite chunky och hade kunnat få marinerats lite längre i sina härliga smaker samt att det kanske var lite väl mycket rödlök i den för min personliga smak. Chorizo med bröd var en mysig och barnslig liten rätt men med mycket smak.

Servitörerna var väldigt personliga och serviceminded, vi gick inte minste om något och de erbjöd oss även tillbringare med vatten till de blommor som en av oss fått i present. Vinet var i huvudsakligen från Sydamerika men de hade några klassiker på listan för dem som vill ha något europeiskt. Vi testade även på deras drinkar som efterrätt och de var minst lika smaskiga som en bit paj. Jag kommer garanterat att gå hit igen när jag är ute för att umgås lite extra med mina vänner (och det gör tydligen fd. statsminister Fredrik Reinfeldt också!).

Tegnérgatan 37, Vasastan