Mitt på Stureplan ligger anrika Sturehof, restaurangen som på någotvis alltid legat där och som alltid är ett alternativ att besöka om man är i krokarna och är hungrig eller törstig för den delen. Det är alltid välbesökt men de har alltid en plats över om man inte bokat bord, i alla fall de gånger jag besökt dem. Nu var vi dit och skulle ha en liten tjejsittning det vill säga, vi var tre tjejer som ville äta och prata strunt med varandra. Det fanns bord till oss långt inne i matsalen som tur var eftersom vi inte hade bokat och proffsiga som de är så gav de oss tid att sätta oss ner och faktiskt titta på vinlistan innan de kommer och frågar om vi vill beställa något att dricka innan vi beställer mat.

Vi valde att äta deras berömda Toast skagen med Kalixlöjrom, Räksallad med ägg, avokado och nobisdressing samt Havskräftsoppa, rotselleri och en bit hummer. Vi drack alla en blommig och lite söt pinot gris från Alsace till det. Är man väldigt hungrig kan man med fördel ta en stor toast Skagen men den är ganska kraftig med det smörstekta brödet och majonäsen i röran så en halv räcker till oss som inte är så stora i maten. Det märks att det är en av deras klassiker för den är den godaste toast Skagen i hela Stockholm och jag har funderat på om det är de färska räkorna, löjromen från Kalix eller om det faktiskt är det smörstekta brödet som är hemligheten.

Räksalladen var något lättare men inte liten på något vis, de serverar en rejäl hög med handskalade räkor, så pass mycket att man får leta efter salladen till den. Lite mer balans med mer variation av grönsaker hade varit trevligt så att den inte blir så ensidig, men för den som älskar att äta bara räkor är det en bra rätt.

Havskräftsoppan var dock lite av en besvikelse, mycket god smak men det enda tuggmotståndet är en liten bit hummer resten är en väl vispad slät soppa och trots att vi beställde in en hel så blev man inte mätt utan att länsa brödkorgen. Det kunde få vara lite bitar av havskräfta och något mer i den så att den blir lite matigare.

Vi fick olika servitörer hela tiden vilket gör det lite rörigt när man inte vet vilken man ska vända sig till om man vill beställa något mer eller få in notan. De är annars proffsiga om än lite stressade, men det är ett stort ställe så det är väl inte så konstigt. Det är trevligt att äta på Sturehof men någon guldkant bjuder de dessvärre inte på.

Stureplan 2, Östermalm