Precis intill Kungliga Dramatiska Teatern ligger ytterligare en av Stockholms krogklassiker, Strandvägen 1, lätt att hitta dit! Vi hade bokat bord rätt tidigt för att hinna gå på en föreställning lite senare på kvällen och restaurangen var rätt tom när vi kom dit så när på ett par törstiga gäster i baren. Det är vackert inrett med klassiska vita stärkta dukar och tunga stolar, lite exklusivt men inte superlyxigt. Vi kände oss också lite exklusiva och beställde in ett glas champagne medan vi tittade på menyn.

Vi hoppade förrätten och gick direkt på en huvudrätt eftersom vi hade en tid att passa och valde en svamprisotto med vintertryffel och blomkål  samt Entrecôte med sparris, bearnaise och pommes frites.
Till det drack vi en Cabernet Sauvignon från Kalifornien. Vinet fick vi in först och det var alldeles för varmt vilket var lite tråkigt och oväntat från en så traditionell restaurang, är det något de bör hålla koll på är det temperaturen på sina viner.

Svamprisotton var dock väldigt god och kompenserade för det varma vinet. Riset hade en bra kärna och smakerna av tryffel och svamp passade bra ihop med blomkålen som tillförde lite frärschör. Entrecôten var en rejäl köttbit som var bra stekt och trevligt upplagd med en liten klick sås på toppen, det var med andra ord inte meningen att man ska sitta och söla med sina pommes där. Köttet låg i en soppa av olja och smör vilket var en aningen ofräscht men smakmässigt gjorde det inte så mycket, men sölade man inte med att doppa pommes i bea så sölade man mer med köttbiten på tallriken.

Det blev mycket att göra för vår servitris när vi var tvungna att gå men hon var ändå snabb med att dra våra kort så att vi skulle hinna till vår föreställning i tid vilket vi uppskattade mycket. Det var ett trevligt besök och trots små missar är det ett ställe man gärna möter upp sina vänner på.

Strandvägen 1, Östermalm