Jag besökte Rolfs kök för ett par år sedan och åt lunch där, jag vill minnas att jag tyckte maten var god men att det var väldigt rörigt där inne. Nu var jag tillbaka med en vän för att äta middag innan en föreställning och hon var redan på plats när jag anlände. Jag hann knappt sätta mig innan en servitris var där och undrade om jag ville ha något att dricka, eftersom min redan lyckats få in ett glas vitt bordeaux så tog jag samma sak.  Vet man inte vad man vill ha så kan jag tycka att man blir lite stressad trots att det är fint att de är så snabba att passa upp på en. Men jag fick i alla fall snabbt ett väl kylt glas vitt och det klagar man ju inte på!

Jag valde sedan att prova på deras fiskgryta med räkor, musslor, grädde och aioli medan  min vän tog Gäddqueneller med vitvinssås, ostron, gurka och spenat. Fiskgrytan smakade väldigt gott men var som en klassisk väl lagad fiskgryta, så inget som stack ut utan man fick exakt det man förväntade sig. Gäddquenellerna var mycket spännande och smakerna gick äl ihop och rätten kändes väldigt klassisk husmanskost samtidigt som lite nyskapande och spännande, det är ju inte så ofta som man smakar på gädda.

Vinet var helt ok, en chardonnay som var lite friskare och passade bra till både fiskgrytan och gäddan. Personalen var väldigt trevlig och uppmärksam. När vi hade tomt i glasen kom de och frågade om vi ville ha mer rätt snabbt och när vi ätit klart tog de bort tallrikarna rätt omgående men det mest fascinerande av allt, de fanns till hands när vi ville ha notan och kom med den väldigt fort och det är väldigt ovanligt på restauranger. Det enda minus som de får är att det är som sagt lite rörigt och en fruktansvärt hög ljudnivå, annars var det ett väldigt trevligt besök.

Tegnéergatan 41, Norrmalm