I början av 2000-talet var F12 det hetaste innestället i Stockholm och behöll den stämpeln under en väldigt lång tid, men ryktet för maten höll inte samma popularitet och för något år sedan gjordes restaurangen om till Público. Det känns tjusigt och elegant att stå vid entrén och en stilig hovmästare visade oss till långbordet, som vi fick dela med andra och sitta mitt emot varandra. Avståndet var dock en aningen för långt mellan oss så det var inte passande att hålla några mer intima diskussioner under vår middag men passade desto bättre till att langa upp tacos att dela på, som är deras specialitet.

Vi valde att ta in lite olika tacos både hårda och mjuka, det vill säga i majsskal och i mjuka tortillabröd. Vi mixade för fullt och tog in anka, lamm, kungskrabba, tonfisk, löjrom och gös. Alla tacos var väldigt fräscha och de hade mycket smak av både färska kryddor, chili, grönsaker och frukt. Det är något med fingermat som gör det lite mer socialt och lite roligare att äta. Maten var väldigt god men det var nog ingen taco som fick mig att känna att den här måste jag få in fler av, utan alla var bra men ingen var wow.

Servitrisen som var hos oss oftast, för de hade flera som passade upp på oss vilket bitvis blir lite förvirrande, var en fantastisk försäljare av viner. Hon beskrev dem på ett sätt så att vi nästan bad om att få smaka på denna härliga dryck oavsett pris. ”Om det fanns ett vin jag fick bada i så skulle det vara den här pinot noir.” Ja det kunde vi inte motstå och som tur var kunde hon fixa fram två glas trots att man annars måste köpa en hel flaska. Vinet hette Dona Margarita Vineyards, 2011.

Besöket var väldigt trevligt och vi kände oss väldigt hippa när vi var där, men det saknas lite själ i både stället och maten så trots den charmiga servitrisen målande smakupplevelse av vinet så är det nog inget ställe jag spontant kommer att föreslå att vi besöker igen. Vore jag däremot lite yngre med en tjock plånbok så skulle jag nog börja en blöt utekväll med middag på Público och fortsätta natten på deras dansgolv senare.

Rödbodtorget 2, City

Editor's Rating

6.5
0 User ratings
6.5
Previous post

Sturehof

Next post

T/Bar

1 Comment

  1. Danne
    6 juli, 2016 at 16:15 — Svara

    Fetaste stället, god mat och sen skön nattklubb med gymma DJs

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *