Rörstrandsgatan vid St Eriksplan är inte så lång men väldigt restaurangtät och väldigt trendig. Precis på hörnet där Rörstrandsgatan möter Birkagatan ligger sushirestaurangen Raw. Den är väldigt populär så man måste boka bord innan man går dit för ett besök. När man kommer in ligger borden lite som olika öar vilket gör stämningen och lokalen väldigt levande även om det kan vara lite svårt ibland att tränga sig ned vid sitt bord utan att rumpan slår ner bordsgrannens drink.

De är berömda för deras cocktails så självklart var vi tvungna att inleda med varsin sakecocktail medan vi inspekterade menyn. De erbjuder självfallet mycket sushi och sashimi men deras andra och lite oväntade specialitet är grillat. Vi valde att gå helhjärtat in på sushi även om grannens tallrik med olika grillade köttspett såg fantastiskt gott ut. Vi valde i alla fall att beställa in spicy tuna, kombi sushi och en friterad laxmaki. Det kom in härliga skifferfat med små konstverk på i mina ögon. Kockarna lägger ned tid på att dekorera både fiskbitarna, såserna och lägga på dekorativa blad på faten. Smakerna var det heller inget fel på, det var sushi av högsta kvalitet utan att bli för experimentell och konstig. Smakerna var kombinerade på ett väldigt bra sätt och bitarna var lagom stora för att man ska bli mätt utan att de innehöll för mycket ris.

Personalen var hade mycket att göra men var väldigt uppmärksamma och gästvänliga, ja riktig toppklass på allt måste jag erkänna. Det kostar lite mer men det är väl värt pengarna om man gillar sushi!

Rörstrandsgatan 9, Vasastan