Det var med väldigt höga förväntningar som vi stod utanför dörrarna till restaurang Punk Royal på Södermalm. Fönstren var övertäckta och dörren låst och alla besökare stod förväntansfulla och tittade på varandra. När dörren öppnades dundrade musiken ut ur högtalarna och en rökmaskin spred rök i det lilla utrymmet. Vi blev snabbt informerade om att det kommer att serveras 16 rätter under kvällen med tillhörande drycker, det går nämligen inte att välja vad man vill äta utan det är menyn som gäller.

Det hela inleddes med att ett snapsglas med kall vodka ställdes framför oss och en annan servitör kom och bad oss sträcka fram handen för att lägga en stor klick svart kaviar på, som vi skulle slicka i oss och skölja ner med vodkan. Sedan kom de första rätterna som vi skulle äta med fingrarna i en rasande fart. Det var allt från rå fisk, till hummer, till gåslever, till fisk, till kött… Vissa smaker såsom fiskfonden kom tillbaka i flera rätter och smaken från hummern var helt borta i de båda rätterna som det serverades, vilket var lite synd. Till det hela kom ibland speciella låtar som spelades med lite högre volym och mycket rök. Den mest spektakulära rätten är när de kommer in med en platta med två ostbitar och står med en tänd cigarett som de askar över hela fatet och sedan fimpar bredvid osten. Det var såklart inte riktig aska men vilken show!

Det blev väldigt mycket mat och smakerna var rätt trubbiga och inte alls så vällagat som jag kanske förväntat mig, men det var punk. Det var mycket, lite trubbigt, lite rått och lite ”håll käften vi serverar det vi känner för” över det hela. Det var helt klart värt besöket för hela upplevelsen och jag hoppas fler restauranger tar efter det konceptet. Servitörerna och servitrisen var väldigt trevliga och bjöd på sig själva liksom showen. Det serverades väldigt mycket alkohol så vi var rätt rund under fötterna när det var dags att röra sig hemåt, så ta med fördel en sovmorgon dagen efter om ni liksom jag lätt rycks med i stämningen och showen!

Folkungagatan 128, Södermalm