När jag tänker på Prinsen så tänker jag herrklubb det vill säga äldre lite grå herrar som äter Wallenbergare och pratar affärer. Så väldigt långt därifrån är det inte, särskilt inte under lunchen men riktigt så är det inte heller. Det är en blandad skara gäster men medelåldern skulle jag väl ändå säga är lite högre än på många andra ställen. Servicen är det inget fel på, det är väldigt hög klass på de anställda och det känner man redan när man som först möter herren i garderoben som likt en butler från Downton Abbey tar ens kappa innan man går in restaurangen (och hjälper en på med kappan när man sedan går därifrån).

Borden är klassiskt dukade med vita dukar och bestick och glas står perfekt uppdukade. Vi valde att äta ett par klassiker nämligen prinsens fiskgryta med lax, sej, musslor, handskalade räkor och saffransaioli samt ljummen scampisallad med gambas slungade i cajundressing med grönsaker och handskalade räkor. Fisksoppan var mustig och väldigt matig och saffransaiolin bryter av den mustiga smaken på ett elegant sätt liksom de handskalade räkorna och man blir riktigt mätt när man ätit upp, en av de bättre fiskgrytorna jag ätit faktiskt. Den ljumna scampisalladen överraskar med att ha lite hetta i och med cajunsmaken på gambasräkorna men den friska smaken av salladen och de handskalade räkorna gör att det blir en god balans i rätten och den blir matig samtidigt som väldigt fräsch. Till båda rätterna valde vi att dricka en Sancerre Des grand Perrieres från Loire som var väldigt uppfriskande och passade fint till båda rätterna.

Det var ett mycket trevligt besök och maten var fantastiskt god men servitörerna gör att stämningen blir en aningen stel och ljudvolymen är ganska hög, nästan som att man sitter i en ölhall. Så sammanfattningsvis är det en trevlig restaurang som håller bra kvalitet på maten och man blir inte besviken, men spännande och uppsluppet är det inte vilket det såklart inte nödvändigtvis behöver vara alltid heller.

Mäster Samuelsgatan 4, Norrmalm (Stureplan)