”Jag vill gärna gå till en vanligt matställe, inget fancy liksom” sa en vän en varm och solig augustieftermiddag, så fokuset låg på ett ställe med uteservering och ”vanlig mat”. Vi bestämde oss för att gå till Primo Ciao Ciao på Odenplan som har bra mat till ok priser, inga kosntigheter utan pizza, pasta, lite kött, lite fisk och någon sallad.

Vi fick bord utan problem ute och fick innan vi satt oss frågan om vi ville ha något att dricka, kanske en aperitif? Så rabblade servitören upp det senaste som de rekommenderade, då vi sa att vi gärna vill ha något vin och böjade snabbt bläddra till vinlistan i menyn så gick servitören och sa att han skulle återkomma, vilket han inte gjorde förrän en annan servitris kom och ville ta vår matbeställning. Vi var ju uppenbart intresserade av en drink direkt, bara inte den han föreslog så det får de minus för.

Deras meny är välfylld men inte plåttrig och det finns något för alla, även allergiker då de väldigt tydligt berättade att de hade glutenfritt, laktosfritt, vegetariskt mm. Vi valde en pasta, Linguine con gamberi e limone, och en pizza, pecorino. Pastan var lite oljig av tigerräkorna men i övrigt väldigt al dente och god. Portionen var ganska liten för någon som är stor i maten och tanken är väl att man ska ta en förrätt. Pizzan var som en bättre stenugnsbakad pizza med mycket smak, men så värst mycket mer finns inte att säga om den. Vinet var inte wow men det gick ner.

Servisen var inte jätteuppsmärksam men väldigt trevliga och närman viftade så uppmärksammade de en i alla fall så de får godkänt. Så vill man gå till ett ställle där man vet var man får och inte betalar en förmögenhet så är Primo Ciao Ciao klart godkänt, men någon guldkant blir det inte.

Odengatan 79-81, Vasastan