Som vi alla vet har ju hamburgaren kommit in i gourmetvärlden och restaurangerna tävlar om vem som har den bästa burgaren och de som vigt sitt liv åt hamburgare har såklart flera olika lyxvarianter på sin meny. Phil’s Burger hör till en av de bättre hamburgerrestaruangerna och vi blev tipsade att gå dit av en kille som i princip vigt sitt liv till att hitta den bästa hamburgaren.

Vi gick dit en lunch rätt tidigt för vi hade hört att det kunde bli svårt att få bord där lite senare. Menyn är enkel, det finns ett par alternativ av hamburgare att välja mellan och sedan lite tillbehör för den som vill ha det lilla extra. Sedan får man en nummerlapp och man kan sätta sig vid sitt bord och vänta så kommer de ut med maten, väldigt smidigt. Vi valde alla den klassiska Phil’s burger 160g med ost sallad dressing och lök. Till alla burgare får man coleslaw och pommes och jag kunde inte motstå att beställa in en tryffeldipp att doppa pommes i.

Köttet var väldigt gott stekt men ganska kladdig att äta och jag skulle nog valt till lite bacon kände jag också men annars var köttet gott smaksatt och brödet lagom frasigt. Pommesen var himmelsk och när man blivit van den mer hemgjorda stilen med egen smaksättning och skalen på så känns vanlig pommes som serveras på kedjorna väldigt trista och tråkiga. Dippen var helt ok och det var rätt mycket mat man fick så att orka dippa allt och få i sig hamburgaren var lite av en kamp för mig, men jag ville så gärna för det var verkligen gott. Dessvärre tyckte jag inte om deras coleslaw, den var alldeles för majonäsig för min smak.

Personalen kan jag väl inte sticker ut heller under lunchen, det är lunchstressad personal som blandat ihop våra tillbehör lite men var inte otrevliga utan snabba och effektiva, så jag kan ändå varmt rekommendera deras hamburgare.

Birger Jarlsgatan 34, Östermalm

(finns även på Gärdet, Kungsholmen och i Sundbyberg)