”Vi har alltid Paris” är en känt citat men i Stockholm säger man ”Vi har alltid Pastis” om man vill uppleva den genomfranska känslan av att sitta på en bistro i Frankrike. Pastis ligger i en liten gränd i Gamla stan och är väldigt liten, så för att försäkra en plats så måste man boka bord innan. Både ägaren och servitören pratar franska men såklart även svenska eller engelska, med det gör något extra när de ropar till varandra på franska över rummet.

Vi var ett sällskap på 5 personer som de tryckte in vid ett bord och vi som satt vid väggen fick klämma oss in och sitta och sitta väldigt raka i ryggen, men det var ändå en mysig känsla, man gör det bästa av situationen. Vi valde att äta moules frites, höstlamm med savoykål, cocobönor, persiljerot och märgsky samt stekt blomkål med syrad lök, polkabeta, brynt smör och rostade hasselnötter. Musslorna var inte tillräckligt salta och soppan var inte så smakrik som man hade önskat sig, men stripsen och aïolin var däremot i toppklass. Lammet var perfekt tillagat och smälte i munnen men portionen hade gärna fått vara lite större. Den vegetariska rätten var även den utsökt tillagad med många spännande smaker och var väldigt vackert upplagt på tallriken. De var väldigt duktiga och kunniga på att rekommendera rätt viner till rätterna, så i det stora hela blev det en fullträff.

Det något komiska som går att kommentera var att vi som satt mot väggen satt så trångt att servitören råkade röra våra kvinnliga attribut när han skulle sätta ner våra tallrikar på bordet, eller är det kanske så de gör i Frankrike…