Många har talat om kvarterskrogen PA & CO och att det är dit man ska om man vill se lite kändisar i Stockholm. Vi ringde för att boka bord ett par dagar innan men fick veta att man bara kunde boka samma dag, vilket kändes lite osäkert då det inte är så stort ställe. Men vi ringde och fick ett bord den tid vi tänkt oss, så det gick bra i alla fall. Jag var lite tidigare på plats än mitt sällskap och blev placerad vid ett hörnbord för fyra personer i en nästan tom lokal, men lite nonchalant så flyttades borden isär så att jag skulle hålla mig till hörnet. Efter ett tag kom den äldre servitören och undrade om jag kanske ville ha något att dricka till att börja med och det ville jag, då gick han och hämtade en dryckeslista och försvann sedan och stod sedan med ryggen åt mitt håll ett tag tills jag lyckades få uppmärksamheten igen och få göra en beställning.

När mitt sällskap kom fick vi informationen om att menyn står på en tavla som inte gick att se från där jag satt utan jag fick tränga mig förbi de trångt placerade borden för att försöka läsa vad som stod. Hade det varit lite senare när de placerat två herrar bredvid mig så hade det varit knepigt att komma upp alls, så det tyckte jag var en dålig placering av menyn. Vill de ha på tavlor kanske de ska ha på fler ställen i lokalen när det även är så trångt att röra sig.

Jag beställde i alla fall strömming med sötpotatisstrips, tomatsallad och saffransaioli medan min vän tog rödspätta med en sallad till. Träfatet med strömming var snyggt upplagt men strömmingen var torr och lite seg samt att det var en gul hinna på aïolin som avslöjade att den legat upplagt i den lilla koppen lite för länge.. Sjötungan var dok härligt smörstekt och föll isär på ett härligt sätt även det var mycket ben att plocka, men det är något man får räkna med.

Vi var i alla fall inte alls nöjda med det snobbiga bemötandet och priserna var väldigt höga för en kvarterskrog som inte serverar mat av toppkvalitet. Det enda som var bra var att de hade gott vin, men det lyckas de allra flesta restauranger med. Jag kommer troligen inte att gå dit igen om ingen absolut tjatar med mig och nej, ingen kändis såg vi heller.

Riddargatan 8, Östermalm