Bordet var bokat till kl 17 och restaurangen var halvfylld redan när vi kom, så det verkar vara ett väldigt populärt ställe i hippa SoFo. Servitören var snabbt där med menyer och de hade ett väldigt spännande urval av rätter, allt från små snacks till kalla förrätter, varma och kalla förrätter, huvudrätter, från grillen och efterrätter. Ja, det finns helt klart något för alla. Även vinlistan hade en hel del att välja mellan så vi hittade alla ett glas att njuta av medan vi valde mellan alla rätter.

Vi var ett litet gäng varav en åt baconlindad pilgrimsmussla med rostad vitlökssås, het krabbvinägrett och potatispuré med sparris. Några valde omelett med hummer, västerbottenost, spenat och sallad samt en åt ångad röding med brandad på torsk och skummig sås på havskräfta. Gemensamt för alla rätter, mycket smör! Pilgrimsmusslan var bra tillagad men det flöt mycket flott och smör på tallriken och även om portionen inte såg så stor ut så blev man proppmätt för det blev en väldigt bastant rätt.

Även den ångade rödingen som var en halv fisk som låg på en bädd av potatismos hade fått sin beskärda del av smör och var inte alls så fräsch som beskrivningen angav. Omeletten var en väldigt stor portion men kom med en grönsallad som bröt av smaken lite och gjorde den lite lättare att äta, men ingen fick i sig mer än hälften av rätten.

Vinet, en pinot gris från Alsace var lättdrucket men ingen fantastisk smakupplevelse men helt ok. Servitören var uppmärksam och snabb. Vi skulle i väg på en teater efter middagen och han var snabbt framme med kortmaskinen så att vi skulle hinna betala och gå i tid vilket inte alltid är servisens starkaste sida, att komma med notan och låta en få lämna stället. Trendigt, trevligt men hade haft mindre smör i sina rätter så skulle betyget bli betydligt högre.

Nytorget 6, Södermalm