Nybrogatan 38

En varm härlig sommardag kommer vi till Nybrogatan 38 och inser att det blivit fel med vår bokning, men den trevliga hovmästaren lyckades ändå ordna fram ett bord till oss hungriga själar. Vi åt en hemmagjord korv med tryffelmajonäs samt fritterade bollar av fläskkött med koriandermajonäs till förrätt. Korven var köttig och vällagad i en lite starkare sås och passade väldigt bra till majonäsen som inte smakade så mycket tryffel, eller om det var så att den kryddiga såsen tog över smaken. Fläskbollanra var helt ok men även koriandermajonäsen var lite tam.

Till huvudrätt tog vi en fiskfgratäng och de var verkligen inte snåla med maten. Lite mycket dill i garnering, en mindre dunge, men den gick att peta undan för att komma åt de färska räkorna och fisken som simmade i en ljuvlig fisk/hummersoppa. Den var väldigt enkel men med färska råvaror och smakade himelskt. Till allt drack vi en Riesling från Tyskland som kittlade härligt i gommen och fungerade bra som en efterrätt.

Serveringen var väldigt bra, de hade uppsikt utan att vara för påträngande. Min vän fick en fluga i sitt vinglas och fick naturligvis ett nytt glas i rask fart. När vi sedan lämnade restaurangen hade ett jazzband satt sig intill uteserveringen och spelade härliga toner i den varma sommarkvällen, vi kommer helt klart tillbaka och bokar en plats ute!

Nybrogatan 38, Östermalm