Det känns lite pampigt och lyxigt att gå in genom entrén till Nosh and Chow med en inredning i svart och guld. Det är svårt att sätta fingret på det men det är något storartat med stället även om det är knökfullt av folk som ses på en after work, kanske är det personalens proffsiga uppförande som gör att man känner sig lite utvald som får vara där inne. Vi började med ett glas bubbel i baren innan vi gick till vårt bord och trots att vi inte bad om champagne specifikt så smakade bubblet som kom i lyxiga höga glas som champagne med små bubblor och lite rostad bröd smak.

Vi var bara två och blev satta längst en vägg längre in i lokalen och kanske något nära våra bordsgrannar kan jag tycka, för det kändes ofta som att vi satt och lyssnade på varandras konversationer. Till förätt valde vi deras två snacks som bestod av fritterades padrones med rökt chilidipp och lammfritters med chèvre och salsa verde. De var lagom stora och smakerna i lammfritters var lagom balanserade så varken lammet eller chèvren stack ut och vi råkade inte ut för en start padrone tack och lov.

Vi fastnade båda på förrättsmenyn och bad att få lite större rätter till huvudrätter vilket den hjälpsamma personalen inte hade några problem med. Vi valde nymald råbiff och en större variant av Ankleversandwich. Råbiffen kom som man ser på bilden i små mumsbitar med picklade betor, kapris, pepparot och en klick dijonnais. Råbiffen var perfekt kryddad och malen och kanske en av de bättre vi ätit. Ankleversandwichen var en dröm för den som älskar anka! Det var en härlig och vacker rätt med anklever, bacon, syrad lök, anklårsconfit i en mix av pistagenötter och till det fräscha fikon. Det blev en väldigt mäktig rätt och det kan vara bra att ta den som en förrätt och sedan bryta av med något annat til huvudrätt för den blev rätt tung i slutet efterom anklever är rätt fet, men blandingen av smakerna var fantastisk så den rekommenderas varmt.

Vi tyckte det var festligt med bubbel så vi fortsatte på en champagne med lite högre syra till vår mat och det blev en härlig festmåltid och den lyxiga känslan som infann sig när man klev in bestod under hela besöket. Det enda negativa jag kan komma på var att det tog lite väl lång tid mellan rätterna. Det tog närmare 30 minuter från det att de dukat bort våra förrättssnacks till att de kom in med våra huvudrätter. I övrigt är det ett toppenställe att äta på eller bara ta en drink på om man vill känna sig lite lyxig.

Norrlandsgatan 24, Stureplan