Nook

Det var med ett fång heliumballonger som vi intog restaurangen en regnig vårdag i början av april, eller vårdag, vem försöker jag lura det var nog fortfarande vinter. Vi möttes av en väldigt charmig servitör som var väldigt förtjust i våra ballonger och som på en vad vi först trodde var en tysk brytning men som visade sig vara dansk, berättade om deras två menyer för oss. Den ena var lite billigare och den andra lite dyrare men verkade rätt likartade i övrigt. Vi tog den lite dyrare såklart som bestod av rå havskräfta till förrätt vilket jag var lite suspekt till men man ska ju prova allt har mamma sagt. Det var helt otroligt! Till det hade de en kräm av pilgrimsmussla och små smörstekta brödbitar. Till huvudrätt serverades skrei (som är en torsk) med broccoli, ingefärssmör, sesamfrön och miso. Till efterrätt serverades lakritsglass med hallon, maräng, vit choklad och citrongrädde.

Bara att skriva om de olika rätterna och ingredienserna gör att det vattnas i munnen på mig. Jag hade aldrig hört talas om Nook tidigare och väntade mig en lite finare asiatisk restaurang på Söder, men jösses så fel jag hade! De har lyckats komponera smakerna på ett väldigt delikat sätt så att det kändes som en klassisk konsert på Royal Albert Hall i munnen och till ett väldigt rimligt pris, 400 kr för 3 rätter. Det är inte sista gången som vi besöker Nook och jag vet inte om det är bra eller dåligt att de byter meny rätt ofta, men det är förmodligen bra eftersom man annars tenderar att gå på ett vinnande koncept.

Åsögatan 176, Södermalm

Editor's Rating

9.5
Passionen för för bra råvaror och glädjen i matlagningen genomsyrar atmosfären och servitören glittrade av entuiasm när han berättade om de olika rätterna på menyn.
0 User ratings
9.5
Previous post

Zink grill

Next post

Boqueria

1 Comment

  1. Anna-Karin
    15 juli, 2015 at 13:43 — Svara

    Vi var där och åt spädgris för ett tag sedan. Gillar egentligen inte fläsk men det var supergott och rätt speciellt. Kan rekommendera ett besök men boka bord.

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *