Det tog ett tag innan vi besökte Melker Anderssons senaste krog Mother som ligger i NK och Mood kvarteren. Anledningen är att vi fått höra rätt mycket kritik om att tekniken inte fungerade och att personalen verkade handfallna, så v i lät dem bli lite varma i kläderna innan vi besöker dem med våra kritiska restaurangögon. Snabbt och smidigt fick vi vårt bord och en snabb  genomgång i hur allt fingerar med beställningarna direkt i en padda på bordet. Det är bra att beställa samtidigt så att maten kommer samtidigt, för när du knappat in en beställning går den direkt till kocken eller bartendern. Rätterna som serveras är halvrätter och grundtanken är att ta in ett par per sällskap och dela på.
Vi valde sparris och ankdumplings och det gick med rasande fart att få in dem, nästan så man blev lite stressad i den övrigt hippa miljön med mycket spring av både gäster och personal. Sparrisen var väldigt gott kokt och de hade hällt på rikligt med hollandais på dem, men jag skulle snarare kalla den en förrätt än en halv huvudrätt. Ankdumplings kom tillsammans med chagabuljong, skogssvamp, tofu, sesam och gojibär. Chaga för den som inte vet är svasticka från björk som mals ner till ett pulver och sägs ha väldigt goda hälsoeffekter. Smakerna var mycket gott sammansatta och man ville gärna ha många fler dumplings än vad den halva portionen erbjöd oss. 
 
Deras vinlista var klart mer gedigen än vad vi väntat oss av en restaurang med hälsoinrikning vilket vi tyckte var en glad överraskning. Vad som dock utmärker deras fokus på hälsan är att samtliga drinkar finns som alkoholfri, det tycker vi är väldigt positivt och hoppas att fler krogar gör det enklare för folk i farten att avstå alkohol. Personalen var lagom trevlig eftersom man nästan inte träffade någon av dem fler än en gång, utan snabbt och smidigt utan personlig touch skulle man kunna kalla Mother (vilket kanske inte är de egenskaper man vill se i en mor, eller?).