Som en oas med lite utlandskänsla ligger Mälarpaviljongen på Norr mälarstrand med sina pråmar av grönska. Det finns enbart utomhusservering så av förklarliga skäl så är det bara öppet under sommartid. Det finns inte många ställen i Stockholm som ligger så centralt och fint vid vattnet så när det är fint väder kan det vara svårt att få plats, för då vill alla vara där och njuta av god mat, goda drinkar och vacker utsikt över vattnet. Det är profilerat som ett gayställe och ägarna arbetar aktivt med att förbättra rättigheter för HBTQ personer, men det är öppet för alla och det är minst lika många straighta som går dit.

Det är bra kvalitet på maten men för att köpa den måste man stå i en café kö och utbudet påminner om att de har begränsat utrymme i köket, så det är främst enklare rätter på menyn. Vi provade deras hamburgare och Ceasarsallad med handskalade räkor. Hamburgaren var helt ok med bra råvaror och kom med bacon, sallad och dressing. Tillbehören stack ut lite och var potatischips med en härlig tryffelmajonäs och den gjorde att rätten inte bara var som vilken hamburgertallrik som helst utan lite lyxigare än genomsnittet.

Ceasarsalladen med handskalade räkor var riktigt fräsch med generösa flarn av parmesanost, goda räkor och frasiga krutonger. Den är dock inget man går hem och drömmer om utan är en helt ok ceasarsallat kort och gott som passar bra en varm sommardag till ett glas kallt vitt vin.

Personalen talar både svenska och engelska och jag kan väl erkänna att det är lite skillnad på hur trevliga de är om man jämför med där man köper mat och baren på pråmen. De är lite trevligare när man beställer mat och det är väl viktigare kanske än när man ska fylla på vinglaset. Läget är deras absolut största fördel, maten är helt ok och lite över medel för att vara typ ett utomhuscafé, vinet däremot kommer ofta varmt och kunde vara lite bättre men det går absolut ner.

Mälarpaviljongen – Norr mälarstrand 64