Lite spontant så hoppade vi in på Ljunggren på Götgatan för en lördagsmiddag och hoppades att det fanns ett bord för två ledigt, vilket det som tur var gjorde. Vi hittade en lite speciell flaska champagne på menyn Philipponnat, Blanc de Noirs och slog till på en flaska, det var ju ändå lördag! Vi blev inte besvikna utan det var väldigt gott och en champagne gjord helt på druvan pinot noir är ju lite ovanligt.

Efter ett par skålar var vi redo att beställa och valde vardin mellanrätt med Taco Bulgogi, en rulle spicy tuna, en rulle spicy salmon och en rulle sweet cod and sour. (Ja ok, vi valde till en rulle spicy tuna efter att ha ätit upp rullen med spicy salmon och kände att vi bara ville ha mer!)

Taco Bulgogi bestod av tre små tortillas fyllda med högrev, vitkål och koriander. Det var väldigt söta till utseendet och väldigt goda, men man måste gilla koriander för det var verkligen en stor hög koriander strött över tallriken. Rullarna med spicy tuna och salmon var tempurafritterade och lite ljumna när det kom in tillsammans med en skål med chilimajonäs. De riktigt smälte i munnen och var så fulla av smaker att vi nästan slogs om den sista biten, de kom i fem bitar och vi var två personer… Sweet and sour cod var väldigt fräsch i jämförelse med tempurarullarna och passade väldigt bra till för att bryta av lite. Smakerna var friska och de hade fått en väldigt bra balans mellan det söta, sura och fisken.

Personalen var helt outstanding! Servitrisen var väldigt trevlig och såg till att vi hade det bra under hela vårt besökt och såg till att våra champagneglas aldrig stod tomma. Vid slutet av vårt besök kom även deras sommelier till bordet och berättade att vi var de första som köpt en flaska Philipponnat och att deras blanc de noirs är helt ny utgåva och undrade vad vi tyckte. Det var en av hans egna favoriter så han hade blivit glad över att se att första flaskan blivit såld. Vi rosade såklart drycken och tyckte att hans passion verkligen gjorde besöket ännu lite bättre, så pass att de får ett par poäng till. Så vi kommer med glädje besöka Ljunggren oftare även om vi kanske inte dricker skumpa till varje gång…eller så gör vi det!

Götgatan 36, Södermalm