Förväntningarna var skyhöga när vi äntligen fått bord på den omtalade Lilla Ego, vilket vi fick vänta en månad på att få efter att vi dragit i lite trådar. Jag fick även höra att de enbart spelade Kentmusik vilket gjorde att jag som är ett stort Kentfan målade upp bilden av min drömrestaurang.

Till förrätt åt vi sotad lax med wasabimajonäs och brynt smör som ni kan se på bilden och råraka med löjrom. Båda rätterna smälte i munnen och smakerna var perfekt komponerade i den sotade laxen, så vi ville bara ha mer. Till huvudrätt åt vi torsk med chorizosabayonne och den tog oss till himlen och tillbaka när det var slut på tallriken. De har verkligen lyckats komponera varje rätt till en symfoni av smaker som går att urskilja var och en för sig och tillsammans blir en regnbåge av lycka i munnen.

Personalen var väldigt trevlig och mycket kunniga om både viner och maträtter, så det var lätt att förföras som gäst utan att bli besviken. Jag måste säga att Lilla ego lyckades leva upp till alla mina höga färväntningar och det stämde att de bara spelar Kent(!), det enda negativa är att det är så lång väntetid på att få bord. Det går att gå dit och hoppas att få plats vid bardisken utan att boka i förväg, så ser ni någon som hänger vid låset så kan det mycket möjligt vara jag som vill ha mer.

Västmannagatan 69, Vasastan