KB har länge kallats kulturelitens stammishak men när jag tittade runt så såg det mest ut som olika affärssällskap som satt och åt i matsalen. Kanske satt eliten inne i själva barområdet för där var jag aldrig inne och tittade. Vi var i alla fall sugna på mat denna något sena onsdag kring kl 20 och utan att ha bokat fick vi bord utan problem, men ska man äta lite tidigare när de flesta är som hungrigast så kanske det är bäst att boka bord eftersom det har blivit väldigt populärt att äta på restaurang i Stockholm alla dagar i veckan.

Vi fick ett trevligt hörnbord och en lite äldre servitör som verkar ha jobbat både i branschen och på KB en längre tid. Han var skönt avslappnad men slarvade inte med detaljerna. Jag visste inte riktigt om jag ville ha toast Skagen eller fiskgryta och han säger självsäkert att det är klart att jag ska ta fiskgrytan eftersom man vill ha något varmt på kvällen. Sagt och gjort tog jag fiskgrytan och min vän tog isterband, en klassisk rätt som ska finnas på alla restauranger som stoltserar med att servera äkta husmanskost.

Fiskgrytan var god och hade en bit grillad fisk i sig vilket inte hör till det vanliga, men jag har ätit godare fiskgrytor. Fisken var lite överkokt och hela rätten verkade lite trött, liksom servitören som glömde att ge mig en sked. Isterbanden kom med rödbetor och gräslöksstuvad potatis och kändes även den lite som att den kom från en trött kock, det smakade lite som när mamma lagade den efter en lång dag på jobbet.

Priserna är dock rimliga och maten är bra för priset man betalar, så jag kommer säkert gå dit när jag vill fylla magen med mat jag känner igen och fokusera på mitt sällskap än vad som ligger på tallriken.

Smålandsgatan 7, Norrmalm / Stureplan