Grodan är en annan klassiker bland Stockholms restauranger och ligger på Grev Turegatan det vill säga bakom Stureplan om man går rätt igenom Sturegallerian. Grodan känns som en mysigare version av Sturehof, de har en ganska klassisk meny som är lite svenska och lite fransk och de har en välbesökt vinbar för de som bara är lite törstiga.

Vi besökte Grodan en väldigt kall januaridag då termometern stod på -12 grader så en varm fiskgryta var precis vad jag ville ha men min vän som avgett nyårslöftet att hon ska äta mer sallader tog en Caesarsallad (hon sa inget om nyttiga sallader i löftet!). Jag blev väldigt imponerad över serveringen av fiskgrytan för de var flera inblandade i att lägga upp grytan på min tallrik på plats, lite känslan som att halva köket kommit ut för att servera just mig och det är ju en trevlig känsla minsann. Grönsakerna i grytan var krispiga och räkorna, musslorna och fisken var fräscha och till det hela serverades aioli och krutonger vid sidan av. Det var en väldigt god gryta och jag förstår varför det är en av Grodans klassiker. Caesarsalladen innehöll de klassiska tillbehören som romansallad, parmesan, bacon, dressing, krutonger och kyckling. Det var stora goda bitar så salladen var verkligen matig och något man blir väldigt mätt på.

Till maten valde vi båda de rekommenderade vinerna som till fuskgrytan var en Tahbilk Marsanne från Australien och till Caesarsalladen en Chardonnay från Bourgogne och båda passade såklart väldigt bra till båda rätterna. Serveringen var väldigt smidig och de var mycket proffsiga, så jag kommer absolut välja Grodan framför andra restauranger kring Stureplan framöver.

Grev Turegatan 16, Östermalm