En kall lördagkväll beger vi oss till Grill Ruby i Gamla stan som enligt min vän ska vara hans favoritrestaurang. Han berättar att restaurangen är ägd av en familj och systrarna i familjen är de som visar oss till bordet och som sedan står för serveringen. Vi fick sitta extremt nära grannbordet för att det skulle vara en mysig middag för två men som tur var lämnade sällskapet oss rätt snabbt eftersom de verkade uppfatta det samma och bad om notan rätt kvickt.

Det var förvånansvärt dyra rätter på menyn för själva inredningen var snarare amerikansk grill hak än fine dining. Vi valde båda hamburgaren som hade ett ok pris och om min vän som verkligen älskar stället väljer det, så tar jag det som ett tecken på att den är bra. Tillvalen blev sallad och guacamole för min del och inbakad potatisgratäng och tomatsallad för min vän. Till allt drack jag husets röda som var en cabernet sauvignon från Chile och mitt sällskap tog en ljus öl.

Godare hamburgare har jag nog aldrig ätit! Köttet var perfekt kryddat och saltat sedan lagom genomstekt ja det vattnas i munnen när jag skriver om det. Till burgaren får man en klassisk hamburgerdressing och stora bröd. Jag tyckte salladen och guacamolen fräschade upp rätten lite som annars kan få en risk att bli rätt tung.

Servitriserna var trevliga men lite stressade och sena med att ta beställningen och glömde bort en beställning, så det får de lite minus i betyg för. Även inredningen var väldigt trång och tråkig samt priset för högt, så de får dessvärre nöja sig med 6,5 i betyg.

Österlånggatan 14, Gamla Stan