Det råder verkligen en hamburgerhysteri i Stockholm och har varit så en tid, det öppnar upp nya restauranger som specialiserar sig på hamburgare lite här och var och de befintliga restaurangerna har alla sin egna speciella hamburgare på menyn. Vi besökte en av favoriterna Gnarly burger på Roslagsgatan i Vasastan, det finns även en restaurang på Fridhemsgatan och en Food truck som går att hyra till ett event om man vill eller som står på olika gator i stan.

Vi gick dit för att äta lunch och till vår glädje var det bordsservering och inte en lång kö för att beställa för att sedan leta upp en sittplats. Vi blev visade till ett bord med höga men lite rangliga stolar, men det var helt. De har en stor selektion av olika varianter av hamburgare med olika toppings samt en vegetarisk hamburgare där man fick välja mellan portobellosvamp eller halloumi. Vi valde dock att äta köttvarianten och tog San Fransisco Style med bacon, ost, guacamole, sallad, picklad lök och tomat. Alla burgare serveras med saltgurka och pommes strips. Hamburgaren var väldigt hög så det var inte tal om att förska äta den med händerna och den slank lite här och var när man försökte skära i den, så jag tror inte det finns något vackert sätt att äta burgaren på. Baconet var härligt knaperstekt men det tyckte jag även burgaren var, fast det var inte lika härligt då den var lite torr i mitt tycke. Stripsen var goda men vissa tenderade att vara lite mjuka och slappa.

Det var en helt ok hamburgare och lunchpriset är 119 kr samt att det stora utbudet av hamburgare är trevligt, men det finns ställen som serverar bättre hamburgare som jag föredrar framför Gnarlys burger.

Roslagsgatan 20, Vasastan

Editor's Rating

5.0
1 User ratings
5.0
Previous post

Brasserie Balzac

Next post

Riche

1 Comment

  1. Malin
    16 november, 2016 at 12:54 — Svara

    Vi var på Gnarly i söndags och det var grymt mysigt söndagshängsställe! Servitören som är från Kanada är verkligen en karraktär, såg surt på mig när jag beställde öl för han uppfattade det som Loka. När han sedan förstod missförståndet fick jag ett stort accepterande leende! Grym burgare också, men jäklar vilka portioner!

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *