För något år sedan gjorde de om restaurangerna på varuhuset NK och Frantzén flyttade in. Så på våning fyra ligger nu vinbaren Gaston (som även finns i Gamla stan) och där kan man förutom att dricka vin även äta en god bit mat.

Jag är ett stort tryffel fan och på menyn fanns en tryffelburgare eller Hamburgare de la truffe som den heter för att vara mer korrekt. Det är en hamburgare på högrev och bringa, kryddad med svartpeppar. Toppingen består av tryffelbrie, gruyère, örter, tryffelaioli, tryffelolja, syltad silverlök, och serveras i ett briochebröd tillsammans med köttet. Till det hela kommer pommes stripes med gryère, örter och tryffelolja och en liten hink med tryffelaioli att doppa stripsen i. Det är en pampig symfoni som uppstår i munnen och till det fick vi ett kraftigt och sträft italienskt rödvin som fick upp smaken ytterligare en oktav. Det är svårt att tänka sig att man sitter på en varuhusrestaurang och får uppleva den här matupplevelsen.

Det kan vara lite svårt att veta om det är servering vid bordet eller om man ska ställa sig vid disken på framsidan och beställa, men det är bordsservering och den ensamma servitören var både uppmärksam, vinkunnig och otroligt trevlig så jag kan bara säga att jag kommer se till att ha många ärenden till NK framöver.