Farang blev det hetaste samtalsämnet förra året när de slog upp portarna på Tulegatan. Deras koncept var något helt annat än vad Stockholmarna var vana med. De erbjuder enbart menyer och alla vid bordet ska dela på maten som serveras. Vi beställde så klart in den klassiska menyn som de rekommenderade oss att prova på. Rätterna kom lite pö om pö men ändå i en slags klassisk förrätt-, huvudrätt- och efterrättsordning och på slutet var det mycket mat på bordet.

Upplägget var väldigt snyggt och lite annorlunda men smakmässigt hade vi nog förväntas oss lite mer. Smakerna var väldigt typiskt thailändska och thaibasilika och koriander ingick i princip alla rätter. Det började väldigt bra med musslor serverade i sitt eget skal med en spännande sås och kryddor men sedan kom det mer grytor och det var helt enkelt smaker vi kände igen från thaikiosken fast med något snyggare upplägg. Lokalen var stor och mörk och kanske var det därför som servitören var så ouppmärksam på att fånga vår uppmärksamhet när vi behövde fylla på riset, vinet och sedan få in notan.

Sammanlagt var vi inte alls så nöjda med vårt besök på Farang men det kan även bero på att vi hade rätt höga förväntningar när vi kom dit. Vi tyckte i alla fall inte att det var värt den dyra penningen att äta typiskt thaikäk och bli ignorerade av serveringen.