East var länge det hippaste stället man kunde vara på under första elen av 2000-talet men med tiden har restaurangen blivit en trevlig trotjänare med härlig uteservering under sommaren, men särskilt hipp är den nog inte. Däremot skulle man kunna kalla den klassisk för sushi har blivit en del av den svenska matkulturen och vill man äta bra sushi så ska man besöka East.

Att få bord utan att boka kan vara lite knivigt men oftast går det bra om man undviker löningsfredagar då det är svårt att få bord utan att boka i hela innerstaden. Inredningen är lite tråkig och det känns lite mer lunchrestaurang över den än fin, trendig krog vid Stureplan. Till middag valde vi att beställa in ett stort fat med olika typer av sushi att dela på samt Duck Tuk Trey som är anka, romansallad, nötter, koriander och tuk trey sauce. Sushin smälte i munnen och var väldigt vällagad men kanske inte så spännande som man kunde hoppats på för ett lyxigare sushiställe, men ändå väldigt gott. Ankan kom på ett stort fat och man lägger alla ingredienser i romasalladsbladet som en liten anktacos, smakerna var väldigt goda men även där saknades det lilla extra som gör att man går dit och äter det igen.

Deras vinlista är väldigt gedigen och det finns något för alla smaker samt ett större urval av ölsorter från Japan som passar bra till deras mat. Serveringen var dock inget vidare, oengagerad och stressad personal som man fick flaxa som tusan till för att få in notan. Jag tror att East glansdagar är över men en liten uppfräschning av lokalerna och trevligare personal skulle göra dem mycket gott.

Stureplan 13, Östermalm