Gamla Pontus! bytte koncept och öppnade Lobster and Burger som är en lyxig franchisekedja och finns på några platser i Storbrittanien, New York, Dubai och Kuwait. Bakom krogen i Stockholm står Pontus Frithiof och Thomas Dahlstedt. Upplägget är som så att det finns bara tre rätter att välja mellan och de kostar alla 275 kr. Du kan välja mellan grillad eller ångad hummer med citron, vitlökssmör eller skirat smör. Lobster roll som är hummerblandning i en fräsch japansk som kommer i en brioche. Hamburgare gjord på bara nötkött. Till alla rätter kommer pommes strips, liten sallad och dressing.

Vi gick dit på en lunch och det var helt öde trots att klockan var närmare tolv, kanske kan det vara det dyra priset som håller folk borta. Vi fick i alla fall väldigt snabb service och en trevlig servitris som förklarade konceptet.

Vi tog båda lobster roll eftersom min kollega ätit det en gång tidigare och tyckte det var väldigt gott då. Det var väldigt god hummer i en god dressing men brödet var väldigt bränt, så jag valde att äta bara hummer med en gaffel med pommes strips och sallad till. Pommesen var även väldigt god att doppa i såsen som kom i en söt liten såssnipa och hade en fräsch men smörig smak.

Så sammanfattningsvis så var det en dyr lunch men kanske ett ok pris för en middag och man vet vad som finns på menyn. Väldigt klantigt att bränna brödet så att det var svart så det drar ner betyget en del men själva hummern var klanderfri och väldigt god så ja, är jag i närheten och vill ha något lyxigt snabbt så går jag nog dit igen.

Norrlandsgatan 33, Norrmalm/Stureplan