Östermalmsbornas älsklingsställe heter Broms och ligger ett kvarter från rondellen på Karlaplan. Det hade en nyöppning för något år sedan och är fortfarande omåttligt populärt trots att nyhetens behag lagt sig. Vi gick dit för att äta middag och för säkerhetens skull bokade vi bord innan så att vi inte skulle bli utan vår recension.

 

Det var lite rörigt när vi blev visade till bordet men väl på plats så fick vi en väldigt charmig servitör som inte var rädd att bjuda på sig själv och var snabb med att förse oss med vin. Vi valade att äta kyckling från rottiseriet samt bacon & cheeseburger med mumsig tryffelmajonäs. Det märks att kycklingen är närproducerad för den smakar så mycket godare än den kyckling man vanligtvis blir serverad på exempelvis lunchrestauranger. Den var väldigt smakrik och mör i köttet och till det serverades potatis och aïoli men då min vän hade lite tryffelmajonäs till sin hamburgare så nallade jag lite från den och det passade också gott till, men så är jag ett stort fan av tryffel! Burgaren var också helt ok men som vi skrivit tidigare så är det svårt att konkurrera med hamburgerkedjorna som Prime, Gnarly med flera när det kommer till den perfekta burgaren men Broms burgare var helt klart godkänd om man är sugen på hamburgare.

Trevlig personal men däremot kan deras klientel ta sig själva på lite väl stort allvar ibland, men det kan ju inte restaurangen rå för. Så vill man studera Östermalmsborna på lite närmare håll så är det ett perfekt ställe att besöka och beskåda!

Karlavägen 76, Östermalm