En solig sommardag vid lunchtid hittade vi Brasserie Balzac och deras soliga uteservering, med lite franska uppmaningar om att sätta oss här och där för att det kommer komma så mycket folk, så fick vi en plats längst in i mitten av soffan. Precis som i Frankrike har de ställt stolarna så att gästerna tittar ut mot gatan i stället för på varandra vilket är ganska trevligt så att en inte behöver sitta med ryggen mot och stirra in väggen bakom, eller se på sitt sällskap.

De har en plat du jour till lunch men även lite andra rätter att välja mellan som stående meny. Vi valde att äta plat du jour som var en gösfilé med burre blanc och vårprimörer samt en Ceasarsallad med majskyckling. Gösen var väldigt fräsch och vällagad med goda smaker på vårprimörerna, väldigt balanserad rätt med fisk, smör och grönsaker, kanske lite dåligt saltad men det är å andra sidan lite av en smaksak. Ceasarsalladen var väldigt fräsch och kom med en citronbaserad ceasarsås i stället för den annars ganska tunga majonässåsen, mycket gott. Kycklingen var lite torr och när det inte fanns någon direkt sås, så blev vissa bitar av kyckligen lite väl torr att tugga men bättre det än när hela rätten är dränkt i majonäs, det var ändå väldigt gott med två goda skivor bacon, frasiga krutonger och rikligt med bitar av parmesan. Det är nästan så att jag inte vill skriva partiet om den torra biten av kycklingen för sanningen är att det är en av de godaste ceasarsallader jag ätit för att den var så fräsch och passade perfekt en sommardag utomhus.

En frankofil som jag själv måste ändå påstå att de  lyckats bra med att fånga den franska stilen på ett brasserie på både maten, inredningen och personalen så jag vill tillstå att vi fått en bit av Paris på Odengatan.

Odengatan 26, Vasastan