Ganska tidigt gled vi in på B.a.r som ska vara en av Stockholms bästa fiskrestauranger och restaurangen var nästan tom. Vi frågade om det fanns bord för två och med mycket reservationer så kunde de hitta en bord till oss om vi kunde vara klara på 2,5 timmar, ja det var ju inga problem. Vi blev placerade mellan de enda två par matgäster som fanns i restaurangen redan, ja vi delade ett bord för fyra med ett av paren medan övriga restaurangen var helt tom.

En något märklig servitris gled upp vid vårt bord och tittade stint på oss och frågade om vi varit där förut eller om det var första gången. Jag svarade att det var första gången och då gick hon grundligt igenom menyn och hur det fungerade med att välja ut sin egen fisk från fiskdisken och få den tillagad samt välja tillbehör och man ville ha två-tre tillbehör för att bli mätt. Min vän valde en bit torsk som skulle med smörstekt med risotto som tillbehör och hon hade varit där förr och sa att ett tillbehör räckte bra. Jag valde deras fiskgryta och tänkte att den måste vara något extraordinär om den görs på helt färsk fisk.

Fiskgrytan jag fick in var kall och fisken var rå, jag misstänker att tanken var att den heta soppan skulle tillaga fisken men den var inte varm nog. Förutom den besvikelsen var den ganska smaklös och aïolin till hade en hinna som att den lagts upp i skålen för någon dag sedan. Fiskgrytan var med andra ord en stor besvikelse. Min vän var dock nöjd med sin rätt och den såg god ut även om risotton hade lite väl mycket ost i sig för min personliga smak av en väl tillagad risotto.

Vi drack ett glas champagne och det var faktiskt gott men i övrigt var hela besöket en stor besvikelse och när vi gick så var inte restaurangen fullsatt, så jag förstår inte varför de behövde spela så svåra i början heller.