Restaurang AG är Kungsholmens oas för köttälskare! Den ligger lite undanstoppad i en gränd nära den livsfarliga korsningen Flemminggatan och Sankt Eriksgatan och väl innanför dörren går man i en ganska anonym trappa upp en våning innan man hittat fram. Första gången jag var dit vände jag i trappan för jag trodde att jag hamnat i fel ingång, men den här gången visste vi bättre!

En väldigt avslappnad och trevlig servitör visade oss till ett bord i den välfyllda restaurangen som tagit oss ett bra tag att besöka då den varit uppbokad de gånger vi tänkt gå dit, så med andra ord, bokning behövs för att få ett bord och gärna några veckor innan.

Vi valde så klart att äta deras berömda kött och valde en rätt för två personer, Porterhouse med smörstuvad spenat, rödvinssås och hashbrown. Det var inte portervin i såsen som jag först trodde utan porterhouse är en typ av styckning där oxfilédelen ska vara lite större an på en vanlig stek. Den var väldigt mäktig och väldigt väldigt god måste jag säga som vanligtvis är mer av en fisk och skaljurs fantast. Det var dock en väldigt mäktig rätt så någon förrätt hade aldrig fungerat till och jag orkade heller inte med något efterrätt mer än att sippa på det fantastiska vinet som vi drack till, en kraftfull Barolo från Italien.

Gillar du kött ska du besöka AG men ta inte med vegetarianer för den delen av menyn är väldigt tunn. Det är även ett trevligt ställle att bara ta en drink på och det var många på dejt där som det såg ut. Personalen är väldigt trevlig och väldigt kunniga om kött, så hit kommer jag nog igen när jag smält att kött jag fick i mig och är sugen på något rejält igen.

Kronobergsgatan 37, Kungsholmen