Lite då och då promenerar jag på Flemminggatan och sedan en tid har jag sett en ny restaurang blomma upp som sett supermysig ut som jag känt att jag måste besöka och det är 39wäst. Inredningen tycker jag påminner om lite murrigt franskt som möter Gotland och är riktigt inbjudande. Vi hade inte planerat att gå ut och äta först så vi hamnade där och tänkte nog först bara ta ett glas i deras bardel och prata lite. Killarna i baren var riktigt härliga, vi bad om lite tips och de tyckte direkt att vi skulle testa lite drinkar. Vi var dock mer sugna på ett varsitt glas rött och de var inte sena med att dividera mellan varandra vilket de skulle servera och vi fick prova ett par innan vi slog till, jag på en cabernet sauvignon och min vän på en pinot noir.

Vi insåg sedan att vi var lite hungriga och bad om att få ett bord i matsalen, vilket inte var några problem för de var inte fullbokade även om de hade en hel del matgäster som såg ut att njuta av sina sällskap och av maten. Vi valde båda att äta kött eftersom vi grundat med varsitt glas rött vin. Jag valde kronhjort med enbär, tryffelstuvad kål och jordärtskocksgratäng medan min vän valde vildand med svartkål, confiterad anka, majrova och potatispuré. Väldigt trendiga smaker med tryffel, svartkål och jordärtskocka och det är helt förståeligt, de kompletterar kötträtterna på ett väldigt trevligt och jordnära sätt. Rätten med kronhjort hade väldigt mycket smaker i sig som alla konkurrerade med varandra på ett harmoniskt sätt, en väldigt god rätt som kräver sitt röda vin till. Vildanden hade lite tamare smaker i jämförelse även om även den rätten var väldigt smakrik och var väldigt gott tillagad, köttet var mört och perfekt stekt.

Serveringspersonalen kanske inte höll måttet fullt ut om jag ska peka på något som kan bli bättre, de var lite oskolade och bitvis lite ouppmärksamma. Det var en väldigt trevlig restaurangupplevelse och jag tar gärna med mig mina vänner dit igen.

Flemminggatan 39, Kungsholmen